Facebook pixel

  City Guide: Berlin by Siri Forsell - Techno clubs

  Vare sig det är tisdag eller lördag kan man höra dånande techno i någon gammal fabrikslokal.

  About Blank, Stattbad, Berghain, Chalet, KitKat, Golden Gate ja listan på klubbar i Berlin är lång. Som många kanske vet är Berlin känt för sitt stora utbud av technoklubbar. Nog för att många kanske hört historier om det legendariska Berghain så är inte det allt i Berlins klubbvärld, men om man har möjligheten så är det verkligen värt ett besök. Vi brukar annars ofta gå till Stattbad. Där dansar man mellan tre olika dansgolv varav ett av dem är en stor gammal pool där du gärna står längst ner i poolen framme vid Dj:n. Om man inte är dansar i poolen så kan man såklart välja att gå ner till the Bunker floor som ligger i källaren på det gamla badhuset, där det även finns bar och ställen att ta en paus på.  

  About blank är också en klubb som man gärna går till mer än en gång. Det är en lite mindre klubb med ett lite större dansgolv på bottenvåningen och ett mindre vid baren. På sommaren så öppnar dom upp till innergården där det bildas ett utedansgolv. Ett återkommande event på About Blank är Homopatik, ett gay-event som är bland de största eventen på klubben och som jag personligen tycker är deras bästa kvällar.

  När man går ut i Berlin så måste man tänka lite annorlunda än i Sverige. För det första måste man tänka om tidsmässigt. Här öppnar klubbarna kl 23.59 och stänger någon gång på förmiddagen eller till och med kvällen dagen efter. Så att komma till klubben runt 3-5 på morgonen är helt perfekt. Tänk också på bekväma kläder, för man kommer vilja dansa flera timmar i sträck utan att fötterna gör ont eller ett byxorna känns för trånga. Jag brukar oftast dra på mig sköna byxor, sport-bh och viktigaste av allt; riktigt bekväma skor, sedan är det bara att dansa dansa tills man inte orkar mer. 

  About Blank: Markgrafendamm 24c, Friedrichshain
  The Club: Biebricher Str. 14,  Neukölln
  Maybach: Ufer 48, Neukölln

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide #berlin #siriforsell #nightout

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?