Facebook pixel

  City Guide: Copenhagen by Magdalena Rozenberg

  Kødbyens Mad & Marked

  Köpenhamn vaknar som så många andra städer till liv under vår- och sommarhalvåret och visar i och med det upp en helt ny sida av sig själv. Typiskt för Köpenhamn under dessa månader är alla marknader som går att hitta runtom i staden, och bland dessa framförallt matmarknader.

  Området kallat Kødbyen i stadsdelen Vesterbro är nog mest känt för att under kvällar och nätter ha ett stort, något uttjatat utbud av barer, klubbar och folkliv. (Det går dock alltid att hitta guldkorn på kvällarna i Kødbyen, så som många events på Harveys.) Men det som verkligen är att rekommendera under sommarmånaderna är Kødbyens matmarknad som under marknadens soliga timmar blir till en enda stor dagsfest. Att komma hit för att sitta under bar himmel och äta lunch, dricka kaffe eller kanske en Aperol Spritz till hyfsade priser, bra musik och mycket människor i rörelse runt omkring är helt klart ett av mina bästa lördagstidsfördriv.

  En annan marknad som alltid är värd cykelturen dit bort, är Copenhagen Street Food, beläget på Papirøen. Där har en industrilokal som under många år stått tom nu fyllts upp med foodtrucks, live-musik och ständigt nya pågående konst- och byggprojekt, Copenhagen Street Food är dessutom öppet alla dagar i veckan under hela sommaren.

  Var: Kødbyen, Vesterbro
  När: Varje lördag fram till 15 augusti kl. 10.00-18.00
  Hemsida: koedbyensmadogmarked.dk

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide #copenhagen #magdalenarozenberg

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?