Facebook pixel

  City Guide: Copenhagen by Magdalena Rozenberg

  Indre Byen döljer en liten del av Vietnam.

  Trots att Köpenhamn är en rimligt liten storstad kan de dolda platserna dit Köpenhamnsborna själva går ibland verka orimligt långt borta. Men faktum är att de många gånger gömmer sig runt hörnet, men det gäller att veta den rätta vägen att svänga in på.

  Att befinna sig i stadsdelen Indre Byen i Köpenhamn kan lätt kopplas samman med Strøget, folkmassor, trånga utrymmen och överpris på mat. Men promenerar man enbart några hundra meter bortom turistsmeten finner man en god försmak till en av alla godbitar som Köpenhamn som stad faktiskt har att erbjuda – District Tonkin. District Tonkin är en avslappnad vietnamesisk restaurang som serverar en av Köpenhamns bästa och mest prisvärda Bánh mì-mackor, soppor och sallader.

  Med en rustik inredning, färgglada pallar, stora växter varvat med prydnader i fönsterna och en lampanordning i taket som på ett fyndigt vis kan uppfattas som elledningar, ges en genuin känsla av att kliva ner i en liten del av Vietnam. District Tonkin på Dronningens Tværgade är en filial till konceptbutiken på Frederiksberg och öppnade så sent som 29 januari i år, men det är redan en av mina absoluta favoriter i Indre Byen, värt ett besök för både lunch och middag.

  Var: Dronningens Tværgade 12, Köpenhamn
  När: kl. 11.30 – 21.30 alla dagar i veckan.
  Hemsida: district-tonkin.com

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide #copenhagen #magdalenarozenberg

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?