Facebook pixel

  City Guide: Copenhagen by Magdalena Rozenberg

  Nytt liv i området Superkilen.

  Något som fascinerar mig med Köpenhamn är att det finns något genuint och unikt som symboliserar varje stadsdel. I stadsdelen Nørrebro kommer dess särskilda känsla till uttryck i ett relativt nytt område beläget i yttre delen av Nørrebro. Som en del av Köpenhamns kommuns projekt att utveckla och rusta upp den yttre delen av Nørrebro lät de ett stort område byggas, innefattande vad som nu kallas ”den røde plads”, ”den sorte plads” och ett grönområde. Tillsammans bildar dessa Superkilen. Superkilen är alltså ett stort parkområde designat av arkitektfirman Bjarke Ingels Group som invigdes sommaren 2012. Parkerna strävar efter att det mångkulturella Nørrebro ska få komma till uttryck. Dessa parker har verkligen utvidgat Nørrebro och gett ett nytt liv och rörelse till både själva området så väl som till gatorna runtomkring.

  Røde plads har kommit att bli en mötesplats för allt ifrån skatare och unga människor till barnfamiljer. Platsen passar lika bra för lek med barn som för att tillsammans med några vänner köpa med sig öl från kiosken eller mat från någon av alla falafelställen på Nørrebrogade, och sätta sig i solen på Røde- eller Sorte plads.

  En liten promenad bort genom det nydesignade grönområdet finns några av mina absoluta favoritgator i Köpenhamn, Stefansgade och Jægersborggade. Där finns både små butiker, atelier, caféer samt öl- och vinbarer. Perfekt för eftermiddagskaffe eller kvällsvin.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide #copenhagen #magdalenarozenberg

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?