Facebook pixel

  Collab: Sweet Denim x Brixtol

  Sweet Denim och Brixtols gemensamma nämnare är en förkärlek till intressanta detaljer och material. Detta ömsesidiga konsensus har nu nått sin kulmen i höstens designsamarbete mellan de båda märkena.

  Resultatet är två välskräddade ullrockar med mycket genomarbetade element. SWT.BOMBER är en lång bomber coat till kille och SWT.DEB är en ankellång kappa till tjej. De båda plaggen är gjorda av italiensk ull forza och sydda i Portugal hos en tillverkare som funnits sedan 50-talet och specialiserat sig på framförallt ullrockar och konfektion.

  Ullrocken har en självklar plats i höstgarderoben och vi är mycket nöjda med de två intressanta tolkningarna vi gjort på detta klassiska plagg, säger Per Axén, designer på Sweet Denim.

  Gustav Kjellander och Emil Holmström startade märket Brixtol år 2011. Bland inspirationskällorna hittar vi brittisk workwear, 60-talets modskultur och streetwear. Deras jackor har närmast blivit en ikon på de svenska storstadsgatorna. Per Axén har en bakgrund inom skate som han i Sweet Denim förenar med sitt arbete inom kontemporärt mode och denim.

  Klicka här för att hitta plaggen i shoppen.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #collab #sweetdenim #brixtol

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller