Facebook pixel

  Lookbook: New Black SS15 + Intervju

  Andreas Undén från New Black berättar om den nya kollektionen, ger stylingtips och plockar ut sina personliga favoriter.

  New Black har bara fyra år på nacken men har redan kommit att bli ett utav det viktigaste streetwear-märkena i Skandinavien. Hade vi befunnit oss i New York eller Tokyo skulle de kallas det nya Supreme eller A Bathing Ape. Faktum är att den nya kollektionen från New Black snart kommer att finnas både i USA och Japan. Vi är väldigt spända på att få se mottagandet där borta men mest glada är vi över att kollektionen äntligen landet hos oss. Vi tog ett snack med Andreas Undén, en av grundarna, för att hör vad han hade att säga om säsongens plagg.

  Hur tänkte ni inför denna kollektion?
  Vi vill ständigt utvecklas som varumärke. Utmaningen är att göra det samtidigt som vi bibehåller grunden i vad New Black faktiskt är. New Blacks rötter ligger i 90-talets hiphop-kultur men det är viktigt för oss att inte helt fastna i det förflutna. Kombinationen av det gamla och nya är det som blir bäst.

  Hur ser ni till att vara det nya svart även denna säsong?
  Så länge vi håller oss trogna till vad vi är och det vi älskar så kommer vi att vara relevanta.

  Vad anser du är ert kännetecken på streetwear-scenen?
  Som de flesta streetwear-märken så började även vi med hundra procentigt fokus på prints. Det är det vi är bäst på. Välgjord och genomtänkt grafik. Vare sig det rör sig om en all-over-printad hoodie eller en t-shirt med ett broderat emblem på bröstet så är grafiken ofta central i det vi gör. Grafiken är ofta i fokus i streetwear, det som skiljer oss är utförandet, vi är snäppet vassare.

  Hur ser en bra styling med era plagg ut?
  Idag är vår kollektion såpass bred att det är svårt att ge endast ett svar på den frågan men bäst blir det nästan alltid när man blandar mer än ett märke. Ett annat stylingtips är att mixa upp det sportiga med något dressat och vice versa. Sneakers till skjortan och loafers till hoodien.

  Vilka är dina personliga favoritpieces?
  Rocks Tee och våra Tackle Mesh Jersey är nog mina personliga favoriter just nu. Men det där brukar skifta under säsongen. Frågar du oss om en månad har vi säkert någon ny favorit.

  Klicka här för att hitta allt från New Black.

  Tags: #lookbook #newblack #ss15

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?