Facebook pixel

  Photo diary: Mayka och Julia Rio i NYC - Del #1

  Mayka och Julia Rio tar med oss på deras resa till New York. Här följer första delen i deras fotodagbok.


  Torsdag

  Vi började dagen med att kolla in vårt kvarter, åt lunch med släkten och drog vidare ned mot shoppinggatorna kring Lafayette. Vi ville verkligen kolla in de stora streetwear-butikerna men till vår stora besvikelse var både Supreme och Stussy stängda. Det var extremt mycket folk överallt och trafik...och mycket av allt egentligen.

  Efter ett tag blev vi golvade av stans alla intryck och kände att det enda lämpliga att göra var att ta en afterwork. När vi gick runt och letade efter en passande bar stannade folk oss på gatan och sa att det såg ut som att vi hade ett pyjamasparty. Det var ju trevligt att Lazy Oaf-klänningarna sprider mysfaktor. När vi väl hittat ett bra ställe att vara på blev vi uppläxade av bartendern. Tydligen hade vi dålig kolla på hur mycket de förväntade sig i dricks.

  Det var överhuvudtaget mycket turiststyle över oss den dagen. Gick med näsan ner i en karta vart vi än skulle. Vi fick ändå ett fint avslut med baskethäng, beerpong och promenad kring Greenwich Village.  Fredag

  Efter ett sent uppvaknande drog vi ned mot Williamsburg i Brooklyn och hittade en rooftop att äta lunch på. Orkade inte planera för mycket så vi strosade mest omkring och kollade second hands och gatukonst. Maja ville ha egentid och gick på salong. Övriga shoppade på den grymma vintagebutiken Buffalo Exchange.

  Dagens happy hour spenderades på en bar med tusen olika sällskapsspel. Körde Jenga och sjöng allsång till Jay Z - New York. (Ja, vi är turister.) Drog sedan vidare till Knitting Factory och kollade en spelning med Happy People. Skön soulig hiphop och grym stämning! Vi var extremt trötta efter det men svängde ändå förbi Union Square innan läggdags.

  Dagen kan sammanfattas såhär: fet stämning och mycket streetkultur. Basket, konstnärer som målade på gatan, rap-och dancebattle. Sjukt inspirerande! Det kändes verkligen som ett ställe där äkta talanger samlas varje helg för att känna gemenskap och bara köra sin grej.
  Lördag

  Man blir så hemskt trött av att promenera runt 12 timmar om dagen så vi bestämde oss för att det det lite lugnare. Hade en mysig morgon med amerikansk bagelfrukost. Efter det åkte vi ännu en gång mot nedre Manhattan för att kolla i butiker. Köpte oss en varsin buckethat och storfyndade reakläder på A-life.

  Gjorde det smarta valet att ta en siesta innan kvällsaktivitet. Köpte massa sushi på Whole Foods och körde förfest i lägenheten. Natten spenderade vi barhoppandes på Bedford Avenue i Brooklyn (också kallat hipstermeckat). Vi drack billiga margaritas, filmade och fotade. Blev lite high on life och lurade alla att vi kom i från Sveriges Television. Gissa om vi fick många nya vänner!?


  Foto: Simon Lundgren


  RELATED PRODUCTS

  -70 % Ryggsäck - Class
  SWEET SKTBS
  120 KR 399 KR
  -70 % T-shirt - Calla cloud
  JUNKYARD XX-XY
  60 KR 199 KR
  -40 % T-Shirt - Dive Bar
  Obey
  239 KR 399 KR
  Solglasögon - Dark side
  JUNKYARD XX-XY
  99 KR
  Hatt - Stock Lock
  Stüssy
  399 KR
  -40 % Cardigan - Tove
  JUNKYARD XX-XY
  209 KR 349 KR
  -50 % Hoodie - Adrian Patch
  JUNKYARD XX-XY
  250 KR 499 KR
  -40 % Keps - Phil 5 Panel
  Obey
  239 KR 399 KR
  -50 % Klänning - Love, Peace And Hai
  Lazy Oaf
  375 KR 749 KR
  Klänning - Make Me Blush
  Lazy Oaf
  749 KR
  Zip Crew - Supergirl Hiphop
  adidas Originals
  799 KR
  -50 % Hatt - Fisherman
  SWEET SKTBS
  125 KR 249 KR

  Tags: #mayka #juliario #newyork #nyc #traveldiary

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller