Facebook pixel

  Photo diary: Mayka och Julia Rio i NYC - Del #2


  Mayka och Julia Rio tar med oss på deras resa till New York. Här följer andra delen i deras fotodagbok.


  Söndag

  Vi vaknade upp sådär skönt bakis hela högen. Fanns väl ingen jättemotivation till att göra något storslaget men vi letade reda på lite loppisar i Midtown Manhattan, strosade runt med Starbucks-kaffe och fyndade second hand. Fanns hur mycket bra vintagebutiker som helst där i krokarna.

  Vid lunchtid fick vi äntligen äta veckans första Whole Foods-sallad (vår favomataffär med BARA ekologiska varor). Salladsbuffén är helt magisk. Avslutade eftermiddagen med att fastna i tunnelbanan ca 1,5 h. Det var ombyggnationer överallt och vi var som en grupp med borttappade dagisbarn.

  Väl hemma somnade Maja som en stock medan övriga gänget tog en kvällstur till Time Square. Julia yarnbombade och Johan spelade in lite material till sin musikvideo.  Måndag

  Vi blev sjuka av vår aircondition. Vaknade med snuva och halsont. Vi gav oss ändå ut och gick två timmar längs med Broadway. Insåg att det faktiskt går att ta sig runt ganska enkelt till fots och att citykärnan inte är så fruktansvärt stor. Tog sedan och mötte upp grabbarna och åt lunch på svenska cafékedjan FIKA. Gick vidare till Highline Park som är en skitcool park byggd kring gamla järnvägsspår. Fina miljöer och promenadstråk. Vi fotade och härjade i ett par timmar.

  När kvällen kom smygande tog vi en happy hour på vår favogata Blecker Street (en öl 14 kr) och spenderade resten av kvällen i Central Park. Där var det stor filmfestival hela veckan med utomhusbio. Fantastiskt atmosfär, med tusentals picknickande människor. Julia sov dock hela filmen, vi andra skrattade och applåderade till Big från 1988. Här någonstans började vi känna oss lite mer som äkta New Yorkers.  Tisdag

  Vi kände att det var dags för Brooklyn igen och att utforska Williamsburg lite mer. Satte oss på ett mysigt café några timmar och alla pysslade med sina egna saker, skrev dagbok, fixade bilder och gjorde musik. det var en varm dag, upp emot 30 grader och vi orkade mest bara strosa runt och kolla butiker och streetart.

  Bestämde oss för att ännu en gång shoppa loss på Whole Foods och se ännu en open air bio i mysiga Central Park. Man blir trött av storstadslivet. Kollade på The Royal Tenenbaums och njöt av sensommarkvällen.


  Foto: Simon Lundgren


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #photodiary #nyc #juliario #mayka

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller