Facebook pixel

  New Skate Brand: Poetic Collective

  Poetic förenar konst med skate. Tom Botwid, en av grundarna, berättar om kopplingen.

  Poetic Collective är ett skateboardmärke som blandar klassisk skatekultur med influenser och uttryck från konstvärlden. De släppte förra året sin första fullängdsvideo Labeled som blev nominerad till årets film på Svenska Skateboardgalan. Vi tog ett snack med Tom Botwid som är en av grundarna för att höra var konstkopplingen kommer från.

  Vad är Poetic Collective?


  Poetic Collective är i grunden ett skateboardföretag, men vi ser mycket utanför skateboard för inspiration till det vi gör. Det startades 2014 av mig och min bror Paul. Vi har bakgrunder inom konst respektive design och tar med mycket av det tillbaka in i skatevärlden. Vi försöker undvika att gå i cirklar i gamla spår.

  Hur kom det sig att ni valde att starta ett skateboardföretag?


  Vi har båda åkt skateboard i mer än halva våra liv och jag har ett otroligt stort intresse för skateboardkultur. Efter många år av konststudier ville jag se om jag kunde ta det jag lärt mig och använda inom skateboard, och på så sätt kombinera mina två största intressen.

  Hur ser framtiden ut för Poetic?


  Det händer mycket saker just nu - vi har just släppt en ny kollektion som vi är väldigt nöjda med och sen har min goda vän Sarah Meurle anslutit sig till oss vilket känns otroligt roligt! Vi har också släppt två kortfilmer, en för den nya kollektionen Surfaces och sen ett introduktionsklipp för Sarah.
Nu framöver kommer vi jobba på nästa kollektion och filma massor till en ny film vi planerar till hösten.

  Klicka här för att se alla decks från Poetic.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #newbrand #poeticcollective #poetic

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?