Facebook pixel

  100% Organic Cotton

  Vi tar en närmare titt på Nudie Jeans och deras strävan för en ansvarsfull och ekologisk produktion.

  2006 satte Nudie Jeans som mål att alla deras jeans skulle tillverkas av ekologisk bomull. Vid den tidpunkten fanns varken medvetenheten eller trenden och de flesta leverantörer hade få eller inga ekologiska tyger. Turkiet är en av världens största tillverkare av denim och råkar även ha en framträdande roll som producent av ekologisk bomull. Med andra ord var det ett bra ställe att börja på. Tillsammans med leverantörerna började Nudie utveckla nya tyger och hösten 2012 hade de nått sitt mål. Från den säsongen och framåt så är all denim från Nudie Jeans tillverkad av 100% ekologisk bomull.

  Nudie Jeans äger inte själva fabrikerna där kläderna tillverkas, väldigt få märken gör det. För att kunna säkerställa att allt går rätt till har de skrivit en uppförandekod (Code of Conduct) som leverantörer måste gå med på att handla efter. Den är baserad på riktlinjer från Internationella arbetsorganistaionen (ILO), FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna samt den Code of Labaour Practice som deras partner Fair Wear Foundation satt. De sistnämnda kontrollerar även årligen att alla i ledet följer vad som bestämts.

  Utöver detta är Nudie Jeans ett företag som går i bräschen för återvinning. 2011 lanserades Grim Tim Dry Recycled. Den var tillverkad av gamla utslitna jeans som klipptes i bitar, maldes ner och spanns till tråd som man sedan gjorde nya jeans av. The Recycled Project är något fortgående som ständigt utvecklas. Vissa säsonger blir det trasmattor, andra säsonger tillverkar de tyg till campingstolar, men kampen för att hitta nya sätt att ta tillvara på tyget fortsätter.

  Vi på Junkyard är stolta över vara återförsäljare av detta märke. Klicka här för att hitta alla plagg från Nudie jeans.

  FROM COTTON TO A PAIR OF JEANS:


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #nudiejeans #organic

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?