Facebook pixel

  Videopremiär: Cleo ft. Broke 'N' Tipsy - Tagga Ner Remix + fem snabba

  Idag släpper Cleo och Broke 'N' Tipsy videon till Tagga Ner Remix som Junkyard är med och presenterar. Se den här och läs vad Cleo har att säga om låten.

  För precis ett år sedan släppte Cleo & Kristin Amparo och Broke 'N Tipsy den kritikerrosade EP:n Vem E Han. Idag är den nominerad till ett flertal musikpriser, precis som Cleo själv.

  - Det har varit ett fantastiskt år och för att avrunda Vem E Han-eran släpper vi en efterlängtad remix på Tagga Ner tillsammans med en riktigt fet video som vi firade av på Maskineriet igår, säger Nathalie "Cleo" Missaoui.

  I låten och videon får vi uppleva en exklusiv blandning av rappare från Cleos norrländska familj Random Bastards: Gonza-Ra, Academics, Broder John & Friman tillsammans med Nästa Nivå-stjärnan Beri och Cleo själv. Så mycket som 12 dansare från hela Sverige är med i den råa och mäktiga musikvideon.

  En mångfald av scenerna i videon är filmade på nattklubben Marie Laveaus källare i Stockholm, där Femtastic tar över klubbverksamheten för hela 2015 med premiär den 20 februari.

  Hur var releasefesten igår?
  Det gick så sjukt bra!! Fullsmockat på nyöppnade Maskineriet. Trångt och svettigt, och en massa kärlek från de som var där! Jag är extremt nöjd.

  Varför släpps det en remix av just Tagga Ner?
  Tagga Ner är den låten på EPn där jag pratar om ett ämne som varenda själ kan relatera till tror jag. Känslan av att vara inlåst i sig själv, begränsad av normer och föreställningar. Jag ville samla ihop rappare och låta de spy ur sig sin ilska på samma sätt som jag gjort, man kan göra tusen låtar på den här ämnet - tusen!

  Hur gick tankarna kring valet av gäster?
  Jag ville först och främst samla ihop min family såklart. De jag har närmast runt mig och ser upp till. Men också MCs med egna, annorlunda karaktärer.

  Vad händer härnäst?
  Just nu skriver jag och spelar in musik till min solo EP som släpps i början av sommaren. Det blir CLEO by her self tillsammans med Broke 'N' Tipsy framöver, så det spånas och förbereds inför sommaren. Men jag ska framförallt vara konferencier på Manifestgalan 6/2 på Nalen. Sjukt spännande!

  Vem eller vilka skulle du vilja se i rampljuset under 2015?
  Ayla Shatz, Gonza-Ra, Aurelia Dey och Broder John & Friman. Jävla murdah MCs som förtjänar stor uppmärksamhet. Jag är egentligen inte orolig, vet att det kommer, men det är dags nu!  Regissör: Isak Lindberg / Fotograf: Erik Henriksson / B-foto: Marcus Hansen / C-foto: Max Wångdahl / Smink: Jessica Krage / Styling: Fiffi Jenkins / Hår: Julia Rio / Producenter: Cecilia Östlund och Nora Giertz / Producent assistent: Hawa Sanneh


  CLEOWIKI:

  Rapparen Cleo är en erfaren liveartist med ett album och en EP i ryggen. Musikintresset föddes tidigt i hemstaden Umeå och blommade ut i det norrlandsbaserade hiphop-kollektivet Random Bastards för mer än 10 år sedan. Cleo har turnerat med sin musik sedan 2009 och framträtt för några av Sveriges största publiker såsom Melodifestivalen år 2012 och Timbuktus spelning på Malmöfestivalen 2014 inför över 40 000 åskådare. I vår väntar ett solo-släpp från Cleo, med fullt fokus på henne som rappare, låtskrivare och artist.

  Cleo har aldrig varit rädd för samarbeten i sin karriär. Hon har framgångsrikt gjort musik med sångerskan Kristin Amparo, reggaeartisten Syster sol, gruppen Looptroop Rockers och rapparen Linda Pira på ”Knäpper mina fingrar remix”. Utöver detta har Cleo medverkat i nyskapande projekt såsom musikutbytet KWAAI, det hittills största utbytet mellan svensk och sydafrikansk hiphop. Samt projektet Fair Ground med Norrlandsoperans symfoniorkester.

  Den 25 januari förra året släppte Cleo & Kristin Amparo en gemensam EP under namnet ”Vem e han”. EP fick ett fantastiskt mottagande med singeln på snabb rotation i radio och höga betyg bland recensenterna.

  Under sommaren 2014 har Cleo & Kristin Amparo turnerat med Epn och producenterna till Epn “Broke n Tipsy”, samtidigt som Cleo varit en del av Linda Piras framgångsrika “Ladies First”-satsning på Dramaten, Way Out West och inte minst i medierna. Ni har bland annat kunna se dem på Öland Roots, Malmöfestivalen, Way out West, UxU-festivalen och Öyafestivalen.

  I maj 2013 initierade Cleo den numera välkända FATTA-kampanjen tillsammans med Syster sol, Ida Östensson (Crossing boarders) och Vanessa Marko (Femtastic). FATTA var en kampanj mot sexuellt våld och för samtycke som fick ett enormt genomslag med Fatta-låten som släpptes i september 2013. Låten av Cleo och Syster sol lyfte frågor om sex, våldtäkt och lagstiftning på ett nyskapande och glödande sätt. Idag är FATTA en rörelse som når över 40 000 personer på facebook och fått Stefan Löfvén att prata samtyckeslag.

  Cleo är även en av grundarna till kollektivet Femtastic, där hon samlat kvinnor inom urban kultur sedan snart fem år tillbaka. Inom Femtastic har Cleo varit en självklar artist och förebild, en kvinnlig rappare som skapat scen för andra kvinnor inom hiphopen och inspirerat unga tjejer att ta plats. Genom sin workshop “Tell Dem”, en rap-workshop för att stärka självkänsla, har Cleo inspirerat unga tjejer att våga experimentera med hiphop och ta plats med sin musik. Denna workshop har många år på nacken och har utvecklats till större projekt såsom skolprojektet “Fair ground” på Midgårdsskolan i Umeå, och workshop-turnén “Femtastic Youth” med 15 nedslag i hela Sverige under 2014-2015. Cleos arbete med workshops och Femtastic har skapat en långsiktig, strukturell förändring av musikscenen i Sverige och samtidigt byggt en stor och kraftfull fanbase.


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cleo #tagganerremix #randombastards #femtastic #vemehan #brokentipsy #broderjohnochfriman #beri #gonzara #hoopdigga

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?