Facebook pixel

  Sneaker Junkie: Vans Old Skool

  Historien om en skate- och punkikon.

  När Style 36, eller Vans Old Skool som vi mer känner den som, skulle släppas funderade Paul Van Doren på hur han skulle få Vans att särskilja sig från de övriga skorna på marknaden. Han ville ha en direkt igenkänning. Även om folk såg skorna på avstånd skulle de veta att det var ett par Vans, precis som man gör med adidas och Nike. Paul började skissa och resultatet blev randen, eller snarare vågen, jazz stripe som vi än idag ser pryda sidan på skon.

  Old Skool debuterade 1977 och var Vans första skatesko med läder i konstruktionen. Den blev snabbt en favorit bland skatare och BMX-folk under Dogtown-eran eftersom det var en low-top med krage och hade en snörning med många öljetter som gjorde att den satt ordentligt på foten. Bland användarna hittar vi till exempel Stacy Peralta och Steve Alva.

  Under 80-talet började det bli populärt med collabs och Old Skool blev snabbt ett favoritval eftersom den hade så många paneler och delar man kunde byta färg och mönster på. Under åren har vi fått se samarbeten med allt från Supreme till Marc Jacobs.

  Tillsammans med Converse är Vans, och särskilt Old Skool, en av de mest använda skorna inom punk- och hardcorescenen. Henry Rollins var med sitt Black Flag en av de första musiker som sågs bära dem på scen. Vans var inte sena på att ta tillfället i akt och har idag gjort collabs med bland annat Circle Jerks, Millencolin, Bad Religion och Descendents. Även klassiska metalband som Slayer och Motorhead har fått äran.

  Old Skool är en modell som alltid kommer att finnas på Junkyard och vi anser att alla åtminstone bör äga den klassiska svart/vita. Scrolla ner lite så hittar du alla vi har på lager eller klicka här.
  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #sneakerjunkie #vans #oldskool

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?