Facebook pixel

  Nya sätt att skapa video med Nause

  Interaktiva musikvideos där fans får bestämma innehållet har vi sett mer och mer under åren. Till exempel kunde man i Bob Dylans välja TV-kanal medan man lyssnade till låten ”Like A Rolling Stone”.

  Ett svensk exempel är när Blixtenartisten Malcom B slog ihop sin kreativa hjärna med stylisten och koregrafen Decida. Resultatet blev en interaktiv musikvideokampanj där artisten fans på Instagram och Facebook fick rösta på olika ”missions” som Malcom skulle förverkliga i kommande musikvideo. Det kunde handla om allt från att hoppa fallskärm till spela TV-spel.

  DJ-duon och barndomsvännerna i Nause som nyligen turnerat flitigt i USA har även skapat ett lysande exemplar av interaktiv musikmarknadsföring.

  I nya videon lät Nause fans åka runt i en gratistaxi på Stockholms gator och tjuvlyssna på nya singeln. Resan varade lika länge som låten, alltså runt 4 minuter. Som en bonus hade Nause fixat gästlista till några av Stockholms bästa klubbar som de danssugna resenärerna kunde fortsätta kvällen efter lyssningspartyt i bilen.

  Resultatet blev en snygg och kreativ video som fick positiva shoutouts av fans, press och andra musikälskare.  PRODUKTER

   
   
   
   
   
   

  Tags: #blixten #lydiakellam #nause #musik #house

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?