Facebook pixel

  BEHIND THE SCENES: Sofi Warenfalk

  Lär känna designern bakom JUNKYARD XX-XY.

  Sofi Warenfalk har sett filmen Empire Records över 100 gånger och under de sena nätterna framför tv:n föddes en dröm om att jobba i en skivbutik - närmare bestämt Bengans i Göteborg. Sofi har dock alltid varit en designer, även om hon vid den tidpunkten inte visste det själv. Efter flytten till Göteborg och det första sidospåret med skivbutiken började Sofi att plugga biologi och matte. Till slut insåg hon hur tråkigt det var och att mode är hennes rätta element.

  Efter att ha gått Tillskärarakademin började Sofi jobba på Gina Tricot. Hon var deras alldeles egna Lady Gaga under några år innan hon tillslut blev designer för JUNKYARD XX-XY.

  ”Med JUNKYARD XX-XY känner jag äntligen att jag har hamnat på rätt ställe. Modet förändras snabbt och det är viktigt att inte vara rädd utan våga mixa gammalt och nytt, trendigt och gammal skåpmat. Precis som kunden gör. Och nu när inspirationen fortsätter flöda från 90-talet – med logomania, knästrumpor och monokromt klubbmode – får jag götta mig i inspiration från filmer och musik ifrån den guldtiden och skapa ett mode som jag verkligen gillar”, säger Sofi.

  Hon lever i ett kreativt kaos och hennes kollegor försöker ständigt att hålla hennes skrivbord på en anständig nivå – ”och då hittar jag ingenting längre”. Uttryck som more is more och when in doubt - overdress är självklar fakta i Sofis värld.

  ”Nu hoppas jag att fler och fler får upptäcka glädjen med JUNKYARD XX-XY’s kollektion och vågar kasta sig ut i det nya och oväntade.”

  Kolla in allt från JUNKYARD XX-XY.

  Foto: Eddie Engvall  Tags: #junkyardxxxy #sofiwarenfalk #designer #behindthescenes

  Logga in

  Har du inget konto? Skapa ett >
  Eller
  Glömt lösenord?